Projecten

APRIL 2023

Ladies’ Circle sponsort speelhoekje in psychiatrische afdeling AZ Sint-Blasius

Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde beschikt voortaan in haar psychiatrische afdeling PAAZ over een speelhoekje. Dat is te danken aan sponsoring van serviceclub Ladies’ Circle.

Op de afdeling psychiatrie van het AZ Sint-Blasius, aan de Kroonveldlaan in Dendermonde, worden mensen gehospitaliseerd die een moeilijke periode doormaken op mentaal vlak. “Mensen kampen er met verschillende psychiatrische problematieken, maar ze hebben wel een gemeenschappelijk lichtpunt: het bezoek”, zegt Alexandra Rosiers van Ladies’ Circle. “Patiënten kijken uit naar de aanwezigheid van familie, vrienden en zeker ook hun kinderen. Daarvoor waren er al wat gezelschapspellen voorhanden, maar voor de peuters en kleuters was er niets. We beslisten daar met onze serviceclub verandering in te brengen.”

Ladies’ Circle sponsorde de inrichting van een speelhoekje. Daar kunnen de jongste bezoekertjes kleuren en puzzelen, maar ook spelen met speelgoed dat gerelateerd is aan de ziekenhuiscontext. “Hiermee wordt een brug gemaakt tussen ouders en kinderen en kan er op een speelse manier gepraat worden over de ziekenhuisopname van een familielid”, legt Rosiers uit. “We zijn heel blij om met onze bijdrage een verschil te kunnen maken voor kleine kinderen en hun familie op een moeilijk moment.”

Bron: HLN – Nele Dooms

MAART 2023

Serviceclubs Ronde Tafel 57 en Ladies’ Circle sponsoren boek over kindermisbruik

De Dendermondse serviceclubs Ronde Tafel 57 en Ladies’ Circle sponsoren het boek ‘Over leven, moed en groei’, waarin twaalf slachtoffers van kindermisbruik hun verhaal doen. De verenigingen schenken een cheque van 3.000 euro.

Voor het boek ‘Over leven, moed en groei’ werkten politica Valerie Van Peel, ooit zelf slachtoffer van kindermisbruik, en kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens samen. Ze doet haar verhaal samen met twaalf andere slachtoffers. Om dit boek te helpen bekostigen, schieten de Dendermondse clubs Ladies Circle’ en Ronde Tafel 57 ter hulp. Die zamelden geld in met verschillende acties en konden zo een cheque schenken. Die werd officieel overhandigd in restaurant Huis van Cleophas in Sint-Gillis-Dendermonde. Het boek is ondertussen verkrijgbaar online en in boekhandels.
Bron: HLN – Nele Dooms

FEBRUARI 2023
BAXTERHOEZEN  voor PEDIATRIE

Drie Dendermondse serviceclubs steunen het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde. Enkele afgevaardigden trokken er maandag naartoe om er maar liefst zeshonderd ‘superhelden’-infuushoezen voor de dienst pediatrie te overhandigen.

Voor het initiatief sloegen serviceclubs Ronde Tafel, 41Club en Ladies Circle de handen in elkaar. De infuushoezen waren aanvankelijk een idee van de Ronde Tafel Antwerpen, die iets wilde doen om de ziekenhuisopname van kinderen wat aangenamer te maken. De club legde contact met Studio 100 en ontwikkelde infuushoezen met Studio 100-figuren om rond het infuus te hangen.

De Ronde Tafel Dendermonde wilde ook zijn steentje bijdragen en vond 41Club en Ladies’ Circle bereid om mee te doen. “Daardoor kunnen we nu ook het Dendermondse ziekenhuis plezier doen met zeshonderd superhelden-infuushoezen”, klinkt het. “Om dat te financieren organiseerden de serviceclubs een viplunch op de dag van de Ros Beiaardommegang. De opbrengst van dat evenement gebruikten we om de hoezen aan te kopen”, zegt David Verhulst van Ronde Tafel Dendermonde. “Uit onderzoek blijkt immers dat zo’n hoes kinderen minder angstig maakt rond de vloeistof die in hun lichaam gaat. En het welzijn van onze kinderen, daar wilden we ons met de drie clubs voor inzetten.”
Bron: HLN – Nele Dooms

APRIL 2019 : Een Tovertafel voor Het Laar

Buitengewoon Basisonderwijs Het Laar van Dendermonde is dolblij met de Tovertafel die het ontvangst mocht nemen. Serviceclubs Ladies Circle en Ronde Tafel van Dendermonde sloegen de handen in elkaar om de Tovertafel aan de school voor kinderen met bijzondere zorgen te schenken.

“Een Tovertafel is een beamer die bewegingen detecteert en daarop reageert”, legt leerkracht Ilse Pissens uit. “Via lichtprojecties en verschillende spelletjes worden kinderen gestimuleerd en uitgedaagd. De aankoop van zo’n Tovertafel is met zo’n 7.000 euro voor onze school onbetaalbaar, maar ze is wel van onschatbare waarde van onze kinderen.

Daarom zijn de Ladies Circle en Ronde Tafel erg dankbaar dat ze dit mogelijk maken.” De Tovertafel werd met een receptie in gebruik genomen. “Vanaf nu kunnen onze kinderen betoverd worden”, zegt Pissens. “De interactieve spellen zijn prikkelend en ontspannend.”

Bron : Het Laatste Nieuws – Nele Dooms

 

APRIL – SEPTEMBER 2018 ONZE ROSE VERKOOP

De lente staat inmiddels voor de deur en Ladies Circle Dendermonde draagt graag bij tot de smakelijke invulling van al uw aankomende zonnige, gezellige en warme gelegenheden.  Na de succesverkoop van vorig jaar, stellen we u graag opnieuw onze rosé verkoop voor. Voor al uw apero-moments en buitenfeestjes in het verschiet, dient u een lekkere fris gekoeld rosé wijntje toch steeds binnen handbereik te hebben, niet?

We verkopen dit heerlijk rosé wijntje om onze mooie sociale doelen te ondersteunen, vanaf 1 april tem 15 september 2018.

Samen met de kanjers van S2 Wines selecteerden we deze rosé met Vlaamse roots. De wijn “Minnegoed” wordt door de Westvlaamse familie Goeminne ontwikkeld in Zuid-Afrika. We kozen een frisse rosé met toetsen van rood fruit uit de Family Collection. Geniet samen met ons van deze prachtige rosé wijn met een echt familiehart. Prijs voor deze heerlijke Zuid Afrikaanse wijn: €50 / kist (6 flessen). Contacteer ons gerust indien u interesse hebt om een kistje te bestellen via onze contactlady Els op els@nulllcdendermonde.be.

JANUARI 2018
MAKE CHANGE HAPPEN

MAKE CHANGE HAPPEN is een samenwerking tussen maar liefst 8 Dendermondse service clubs en vzw kinderfonds De Tondeldoos
ten voordele van de aangegeven problematiek rond schoolfacturen WANT ONDERWIJS KAN OOK VOOR KANSARM.

Onder de koepel MAKE CHANGE HAPPEN engageren onze 8 Dendermondse clubs: Round Table / 41 / Ladies Circle / Zonta / Rotary / 51 club / Lions en Kiwanis zich om een bedrag van €30000 over 3 jaar vrij te maken als tussenkomst in de maandelijkse schoolfacturen van gezinnen uit de regio die het minder breed hebben.

De talrijke aanwezigheid vormde werkelijk een prachtig signaal!

Met speciale dank voor hun aanwezigheid en speech:

 • Dhr. Piet Buysse, Burgemeester van Dendermonde
 • Dhr. Koen Van Hedent, Voorzitter AD Interim van vzw kinderfonds De Tondeldoos

OKTOBER 2017 TOT MAART 2018

THE CANCER SURVIVAL GUIDE

Freija, 41 en mama van een coole tweeling is LC Dendermonde lid van het 1ste uur !

Freija heeft kanker … niet een beetje kanker, neen de full-on uitgezaaide versie van het venijn.

Ze is een toffe spring in ’t veld, een lieve mama, een leuke vriendin en een onwaarschijnlijk woeste vechter !

Ze werkte het voorbije jaar aan een boek. Zo schreef ze de ziekte met de grote K deels van zich af.

Ze creëerde een stoer boek met ballen en een hoog Sex and the City gehalte.

Een welgemeende f*ck you aan de kanker. Een boek over hoe Freija uitgezaaide kanker een plek geeft in haar leven.

Want dat is het … de kanker kreeg een plekje in haar leven, de kanker neemt haar leven niet over !

Update: de 1000 boeken van Freija zijn uitverkocht!

JUNI – JULI – AUGUSTUS – SEPTEMBER 2017

Om van ons ambitieus renovatieproject in het Kindertehuis Dageraad een pareltje te maken, verkopen we een mooie Zuidafrikaanse rosé !

Samen met de kanjers van S2 Wines (www.s2wines.be) selecteerden we deze rosé met een eigen verhaal. Deze wijn, afkomstig van Solms Delta Estate draagt ook ter plaatse reeds bij aan lokale sociale doelen. Van de gegenereerde winst investeert de eigenaar reeds 33% in de lokale economie !

Hartelijk dank voor de massale aankoop van
338.5 kisten SOLMS DELTA ROSÉ

HOU ONS IN DE GATEN!
Vanaf 1 maart 2018 starten we opnieuw
met onze verkoop van rosé wijn.

PROJECT DAGERAAD VOOR EN NA

APRIL – JUNI 2017

Ladies Circle Dendermonde steekt de handen uit de mouwen !!!
De komende maanden zetten de 20 dames van Ladies Circle Dendermonde, hun schouders onder een ambitieus maar fantastisch project ten voordele van het Kindertehuis Dageraad in Hamme !

Dageraad vangt kinderen op tot 18 jaar en bezorgt hen een veilige & familiale haven. U vindt meer info over Kindertehuis Dageraad op www.jeugdzorg-sintvincentius.be/nl/kindertehuis-dageraad.be . De kids van zeer uiteenlopende leeftijden leven samen in hun leefgroep. Ze brengen vele uren samen door in hun leefruimte. Een ruime leefruimte die dringend nood heeft aan wat liefde en vrouwelijke vibes.

 • Samen met lokale handelaars met een gouden hart wensen wij voor deze kinderen een mooie aangename woon- en speelruimte creëren waar elkeen van hen zich kan uitleven. Uit een brainstorm met de kids en de begeleiders kwamen verschillende projecten naar voor :
 • de kleinsten dromen van een plaats om “schooltje” te spelen
 • de creatieve geesten hopen op een podium om dansjes en toneeltjes te oefenen
 • de rustigere kids hopen op een leeshoek, een leuke zetel en poefjes en een tv om relax te kunnen ontspannen

Kleine dromen die voor deze kinderen een wereld van verschil kunnen betekenen.

Oplevering van het project bij Dageraad op woensdag 28 juni.
Volg onze werken bij Dageraad via onze Facebook !

MAART 2017

Een idee wat onstond op een zwoele zomeravond bij een glas rosé groeide uit tot een mooie vereniging met 21 enthousiaste leden.

Graag officialiseren wij onze intenties op zaterdag 11 maart tijdens een academische zitting op het Dendermondse Stadhuis.

PROGRAMMA

 • Wij verwelkomen tussen 12h30 en 13h00 in de Ros Beiaardzaal.
 • Om 13h00 stipt gaan we van start met het officiële gedeelte.
 • Na de zitting, rond 14h30, klinken wij graag samen met u op onze nieuwe start.
 • Om 19h30 starten we ons avondfeest en verwelkomen wij u in Hof ter Velden voor een walking dinner en een party.
 • De deelnameprijs van 75 euro per persoon omvat een aperitief met verschillende hapjes, een fantastisch walking dinner en
 • dranken de hele avond door.
 • Dresscode : Black with a touch of Gold !

Bekijk de volledige Fotoreportage Recharter Dendermonde > Folies
Met hartelijke dank aan ons lid
Liesbeth Waterschoot | www.liesbethwaterschoot.com

DECEMBER 2016

Tijdens de Warmste Week van Studio Brussel deed Wouter Torfs een oproep. Hij zocht 50 lokaal verankerde goede doelen waarmee hij 50.000 euro wou delen. Uit meer dan 1.000 ingediende projecten werd het “kinderfeest voor de Tondeldoos” weerhouden.

Dit project werd ingediend door Ladies Circle Dendermonde tvv vzw Kinderfonds De Tondeldoos.

November 2016

Tijdens het weekend van 25 november verdeelde Ladies Circle Dendermonde 600 warme maaltijden onder 150 gezinnen. Deze actie gebeurde in samenwerking met vzw Kinderfonds De Tondeldoos.

Elkeen van de uitgedeelde lasagna’s werd gesponsord dankzij de verkoop van steunkaarten. Dendermonde toonde zich super solidair met onze actie.

LADIES' CIRCLE DENDERMONDE P/A
ST-GILLISLAAN 47
9200 DENDERMONDE
BE0767.869.717
info@nulllcdendermonde.be
0479/958318